Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

четверг, 30 апреля 2015 г.

Ametiühingud ja tööandjad alustavad alampalgaläbirääkimisi


Ametiühingute Keskliit

PRESSITEADE

30. aprill 2014

Ametiühingud ja tööandjad alustavad alampalgaläbirääkimisi


 Täna kell 11 alustavad ametiühingute keskliit ja tööandjate keskliit läbirääkimisi töötasu alammäära tõstmiseks. Seekordne kohtumine toimub ametiühingute keskliidu ruumides Pärnu mnt 41a.

Ametiühingute keskliidu esimehe Peep Petersoni sõnul jõutakse esimesel kohtumisel ilmselt arutada läbirääkimiste formaati ja kas kaasata läbirääkimistesse ka valitsus. "Arvatavasti jõuame ära kuulata ka teineteise algpositsioonid ja üldise raamistik, millest pooled läbirääkimistel lähtuvad," ütles Peterson.

Ametiühingute hinnangul on palgavaesus Eestis tõsine probleem ja ühiskondlikud arutelud on ootused kõrgeks kruvinud. Seetõttu tahavad ametiühingud läbi käia kõik kõlanud alampalga tõstmise strateegiad, alustades suurematest. Ühe ambitsioonikama miinimumpalga tõstmise plaani on välja pakkunud endine pangajuht Indrek Neivelt.

Peterson rõhutas, et kokkulepe sünnib ilmselt selles punktis, mis on töötajate jaoks motiveeriv ja tööandjate jaoks jätkusuutlik. Selle punkti leidmine võtab kindlasti kuid.

Vastavalt tööandjate ja ametiühingute varasemale kokkuleppele kehtib 2015. aastal Eestis tunnitasu alammäär 2,34 eurot ja kuutasu alammäär täistööajaga töötamise korral 390 eurot.

Kontakt:

Peep Peterson, EAKL esimees, 50 15 446

 Kaili Uusmaa, EAKL kommunikatsioonijuht, 50 87 370

Комментариев нет:

Отправить комментарий