Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

среда, 23 декабря 2015 г.

kas kollektiivlepingut arutada jaanuaris ?


EMSA loodab Transiidikeskusega kollektiivlepingut arutada jaanuaris

EMSA pöördus novembri lõpus riikliku lepitaja poole, kuna kuna Transiidikeskus lükkas tagasi nende taotluse alustada ettevõttega kollektiivläbirääkimisi.

Kuigi Transiidikeskus on ühe kollektiivlepingu oma töötajatega sõlminud, nõuab EMSA ka teise kollektiivlepingu tegemist. Lepingu eelnõus soovib ametiühing kahte asja: palgatõus tulevast aastast vähemalt 200 euro võrra kuus ja kalendriaastas seitsme tasustatud lisapuhkusepäeva andmine.

"Võtsime vastu riikliku lepitaja pakkumise kohtuda lepitusmenetluse käigus jaanuari keskel Transiidikeskuse juhatuse liikmetega isiklikult. Varem ei leidnud ettevõtte juhatuse esimees Erik Laidvee võimalust laua taha tulla, aga meil oleks teda näost-näkku ikkagi vaja," ütles EMSA juhatuse esimees Jüri Lember BNS-ile.

Esmaspäeval korraldas EMSA ka Rävala puiesteel piketi, kus nõudsid EMSA poolt valitud Transiidikeskuse eelmise usaldusisiku Sergei Mastepani tööle ennistamist. "See oli 90 piketeerimise kord, alates 14. oktoobris on olnud 88 tunniajast piketeerimist ja 2 suuremat. Nõuame endiselt sama: et töötajatel oleks organiseerumisõigus ja et usaldusisik ennistataks tööle," ütles Lember.

Baltic News Service
http://www.bns.ee/

Комментариев нет:

Отправить комментарий