Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

вторник, 16 мая 2017 г.

Meremeeste ametiühing on hämmingus


Meremeeste ametiühing on hämmingus




Eesti meremeeste sõltumatu ametiühing (EMSA) teatas, et on hämmingus riigile kuuluva raudteeettevõtte nõukogu otsusest kinnitada uueks juhiks Erik Laidvee.


EMSA esimees Jüri Lember saatis majandusministrile kirja, kus tuletas meelde, et endine Transiidikeskuse AS-i juhatuse liige Laidvee on viimastel aastatel saanud avalikult kuulsaks seoses kohtumenetlustega oma töötajate esindusorganisatsiooni ja Eesti Vabariiki esindava tööinspektsiooni vastu.


"Jõustunud kohtulahenditega on seejuures leidnud tuvastamist, et 2015.aasta oktoobris vallandas Erik Laidvee allkirjaga dokumendiga Transiidikeskuse AS ebaseaduslikult ametiühingu usaldusisiku ja et Erik Laidvee sai hakkama ka väärtegudega kolme erineva seadusepügala vastu eksides.

Viimaste osas määras tööinspektsioon talle karistused, mille Erik Laidvee kohtus vaidlustas ehk siis käis riigiga kohut ning ka kaotas. Ka see vaidlus on lõppenud Erik Laidvee süüdimõistmise jõusse jätnud kohtuotsuse jõustumisega," kirjutas Lember minister Kadri Simsonile.


Lember lisas, et vähem kui kuu eest tegi Harju maakohus aga kohtuotsuse, millega kohus tuvastas, et Laidvee avaldas Transiidikeskuse AS-i esimehena ametiühingu kohta ebaõigeid faktiväiteid.


Toimetaja: Priit Luts

Комментариев нет:

Отправить комментарий