Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

четверг, 2 ноября 2017 г.

tagasi valinud ametiühingu usaldusisikuks.


EMSA Pressiteade, 31.10.2017.


Eile, 30.10.2017 tegi Harju Maakohus otsuse tsiviilasjas kus Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) Transiidikeskuse AS-i osakonna usaldusisik Sergey Mastepan hages oma tööandjat ning nõudis töölepingu lõpetamise otsuse tühiseks tunnistamist. Harju Maakohtu otsuse kohaselt tuvastas kohus tööandjapoolse töölepingu ülesütlemise tühisuse. Kohus tunnistas töölepingu ülesütlemise tühisuse tuvastamise osas otsuse viivitamatult täidetavaks, millega sisuliselt kohustati tööandjat Sergey Mastepani viivitamatult tööle lubama.



Alates 01.10.2015, kui Sergey Mastepan esmakordselt ebaseaduslikult vallandati, on see juba mitmes kohtuotsus, millega S.Mastepani kui ametiühingu usaldusisiku töölepingu lõpetamine loeti tühiseks, seega õigusevastaseks. Varem Harju Maakohtu 29.06.2016 tehtud otsus ja Tallinna Ringkonnakohtu 31.10.2016 tehtud otsus on nüüdseks jõustunud, kui Riigikohus jättis 11.01.2017 määrusega menetlusse võtmata Trandiisikeskuse AS-i kassatsioonkaebuse, leides, et see on menetlusse võtmist võimaldavate aluste puudumise tõttu põhjendamatu.

Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu ( EMSA) esimees, Jüri Lember: „See on „muljetavaldav“, millise järjekindlusega Transiidikeskuse AS kui tööandja võitleb omaenda töötajatega. Muuga sadamas 20 aastat dokkerina töötanud Sergey Mastepan valiti Transiidikeskuse AS-i juures töötavate EMSA liikmetest töötajate poolt endi esindajaks novembris 2014.

Sõnaka ja sirgjoonelise mehena püüdis Sergey korduvalt alustada konstruktiivset dialoogi tööandja esindajatega, peamiselt täna Eesti Raudteed juhtiva Erik Laidveega, aga tulutult.

Peale eilset kohtuotsust ja seeläbi tööle ennistamist, on ettevõtte töötajad teda õnnitlenud ja eile õhtul, väljaspool ettevõtte territooriumit toimunud koosolekul, tagasi valinud ametiühingu usaldusisikuks.

Loodame, et ettevõtte uus juht, Vladimir Popov, on mõistlik mees ega jätka oma eelkäijate sissetallatud rada, mis ei vii mitte kuskile mujale kui rappa.

Seda muidugi juhul, kui ettevõtte omanik seda tegema ei sunni.

Meie hinnangul on ettevõte oma töötajatega ja nende esindusorganisatsiooni, EMSA-ga, kohtuskäimistele ja alusetult vallandatud usaldusisikule hüvitistena tänaseks sunnitud olnud välja käima märkimisväärse summa, rääkimata oma maine kahjustamisest oma töötajate silmis ja ühiskonnas.

Samas, raha töötajate õigustatud palgatõusu nõude osas ei leiduvat.

Teatavasti taotles EMSA juba 2016.a. kevadel kõigile töötajatele 200 eurost palgatõusu ja seda ligi kümme aastat kestnud koonerdamise peale oma töötajate töötasudega, kuid seda raha ei leitud.“

Transiidikeskuse AS-s töötab hetkel 36 EMSA liiget, peamiselt kõrget erialast oskust nõudvatel dokkerite ametikohtadel.

Lisainformatsioon: Jüri Lember 5012507

Комментариев нет:

Отправить комментарий