Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

четверг, 18 января 2018 г.

Streigi algus oleks 29. jaanuaril kell kuus hommikul


Helsingin Sanomat avaldas kolmapäeval uudise, et Soome transpordiametiühingute liit AKT ja Soome meremeeste ametiühing SMU ähvardavad alustada streiki viies sadamas, juhul kui sadamaettevõtted ei alusta läbirääkimisi nendes sadamates töötavate kümnekonna töötajaga  kollektiivlepingu sõlmimiseks.

Tööandjate liidu andmetel on need viis sadamat Oulu,Turku,Naantali, Kokkola ja Rauma.

Kuigi Soome suurimad sadamad Helsinki, Kotka ja Hamina esialgu streigis ei osale, oleks streigil suur mõju, sest läbi nende viie sadama kulgeb 20-30 % kogu Soome ekspordist.


Streigi algus oleks 29. jaanuaril kell kuus hommikul, juhul kui osapooled enne seda läbirääkimisi ei alusta. Esimesena alustaksid streiki kraanajuhid ja sadamavalve, mis sisuliselt tähendaks sadamate tegevuse täielikku peatumist.






Tööandjate liidu arvates oleks streik Soomele kriitilise tähtsusega, sest Oulu ja Kokkola sadamad on eriti olulised metsatööstusele, teised jälle tehnoloogia-ja metallitööstusele.

Kummagi poole esindajad peaksid kohtuma lähipäevadel.

Tõlge: R. Siniallik.

Helsingin Sanomien haastattelema AKT:n neuvotteleva sopimussihteeri Juha Anttila ei halunnut ottaa asiaan mitään kantaa.

AKT ja Merimiesunioni uhkaavat sulkea viisi satamaa. Takarajana neuvotteluille on presidentinvaalin jälkeinen maanantai.

Комментариев нет:

Отправить комментарий