Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

четверг, 24 марта 2011 г.

AKT on kuulutas Finnline laevadele boikoti.


See algas neljapäeval 10.märtsil kell kuus ja lõppes laupäeval kell kuus. Boikoti ajal ei lastita ega lossita ühtegi Finnline’i laeva. Põhjuseks on Finnlines-i tütarettevõtte Finnsteve personalipoliitika. Finnsteve koondas ligi 160 töölist Helsingi, Kotka ja Turu sadamast.
Samaaegselt koondamisega teatas Finnlines et ettevõte töötas 2010. aastal kasumiga.

Töötajad pakkusid  nõupidamistel koondamise asemel puhkustele saatmist, mille abil oleks saavutatud sama suur kokkuhoid kui koondamistega. Tööandja ei olnud selle ettepanekuga nõus.

Situatsioon kulmineerus kaevade boikotiga, kona töötajad peavad kasumis oleva kontserni poolt töölist koondamist seadustest ja määrustest hoolimata, ebaõigeks. Töötajate sõnul on Finnsteves rikutud muuhulgas ka koondamisreegleid.

Töötegijad süüdistavad Finnlinesi valede otsuste tegemisel, mis on nõrgendanud tütarettevõtte Finnsteve tegutsemisvõimalusi. See on kaasa toonud klientide kaotuse.

Töötajate arvates ei ole Finnsteve võimeline pärast neid laialdasi koondamisi efektiivselt töötama ajal, mil kõik märgid näitavad maailmamajanduse kriisist väljatulekut.

Tõlkija: Raul Siniallik, EMSA Sadamatöötajate Sektsiooni Esindaja.

Finnlinesin laivat käsittelysaartoon

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on julistanut Finnlinesin laivat käsittelysaartoon. Se alkoi torstaina 10.3. klo 6.00 ja saarto päättyy lauantaina 12.3. klo 06.00. Saarron aikana missään Suomen satamissa ei pureta eikä lastata Finnlinesin laivoja.

Syynä käsittelysaartoon on Finnlinesin tytäryhtiössään Finnstevessä harjoittama henkilöstöpolitiikka. Ahtausliike Finnsteve irtisanoi viime viikolla yt-neuvottelujen jälkeen yhteensä 160 työntekijää Helsingin, Kotkan ja Turun satamista.

Samanaikaisesti irtisanomisten kanssa Finnlines ilmoitti voitollisesta tuloksesta vuonna 2010.
Työntekijät tarjosivat yt-neuvotteluissa irtisanomisten vaihtoehtona lomautuksia, joilla olisi saavutettu yhtä suuret säästöt kuin irtisanomisilla. Työnantaja ei hyväksynyt työntekijöiden esityksiä.

Комментариев нет:

Отправить комментарий