Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

пятница, 19 апреля 2013 г.

AS Transiidikeskus survestab töötajaid avaldusi töövaidluskomisjonist tagasi võtma.

Pressiteade,19.04.2013

AS Transiidikeskus survestab töötajaid avaldusi töövaidluskomisjonist tagasi võtma.

Transiidikeskus AS kutsus täna osad ettevõtte ametiühingu liikmetest töötajad, neile ettenähtud lõunavaheajal, kokkusaamisele juhtidega. Kokkusaamisel selgus, et tööandja soovitab töötajatel vallandamise ähvardusel nende poolt töövaidluskomisjoni esitatud avaldused tagasi võtta.

… Ka eile olid töötajad kutsutud tööandja juurde. Sedakorda oma vabast ajast, sest töö sadamates toimub graafikute alusel ja iga päev pole territooriumile vaja sõita. Töötajad kutsusid planeeritud kokkusaamisele tööandjaga kaasa oma esindaja Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu esimehe Jüri Lemberi ja ettevõtte usaldusisiku Aivar Parki. Pärast seda kui töötajad olid oma esindajatega kohale tulnud ja ligemale pool tundi asjatult oodanud, otsustas tööandja kohtumise ära jätta.

„Eilne töötajate esindamise katse kujunes üsna edukaks, sest tööandja esindajad ei soostunud kohale kutsutud töötajaid koos ametiühingu esindajatega vastu võtma ja püüdsid poole tunni vältel ning turvafirma vahendusel vabaneda nn.ebasoovitavest isikutest territooriumil ehk minust. Õnneks ei asunud turvafirma täitma oma kliendi,Transiidikeskuse AS ebaseaduslikke korraldusi. Intsident lõppes kohtumise tööandja poolse ärajätmisega ja meie koos töötajatega lahkusime ettevõtte terrotooriumilt, kuid kahjuks täna see tants jätkus“ ütles Jüri Lember.

Tunnustatud sadamaoperaatori selline käitumine on enam kui taunitav. Igal Eesti Vabariigi elanikul on õigus pöörduda oma rikutud õiguste kaitseks töövaidlusorganite poole, sest konfliktid töösuhetes on täiesti tavapärane nähtus ja kui läbirääkimised ei aita, siis tuleb abi saada väljastpoolt. Jüri Lember on seisukohal, et survestades töötajaid avaldusi tagasi võtma rikub tööandja töötajate põhiõigusi.

Eesti Meremeeste Sõltumatusse Ametiühingusse kuulub üle 50 AS Transiidikeskuses töötava sadamatöötaja.

Täiendavt info:
Jüri Lember
EMSA esimees
5012507

Комментариев нет:

Отправить комментарий