Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!

Kõigil Töötajatel on Õigus olla esindatud Ametiühingu poolt!
У всех Работников есть Право быть представленными Профсоюзом!

среда, 3 апреля 2013 г.

Meeleavaldus Kotka sadamas.

Meeleavaldus Kotka sadamas.

Esmaspäeval, 4. veebruaril lahkusid kõik hommikuses vahetuses tööl olnud 200 stividoriettevõtte Steveco sadamatöölist oma töökohalt Kotka sadamas. Aktsioonist võttis osa ka 12 stividoriettevõtte Ou­to­kum­pu Ship­pin­gi Sadamatöölist Tornio sadamas

Meeleavalduse põhjuseks oli Soome transpordiametiühingute liidu AKT ja sadamate tööandjate huve esindava liidu „Satamaoperaattorit ry“ vaheline pikaaegne tüli konteinerite kinnitustööde üle soome sadamatesse saabuvates välismaistes konteinerlaevades.

Rahvusvahelise tööorganisatsiooni ILO leppe artikkel 137 järgi võivad kõiki lastikäsitlustöid teha ainult registreeritud sadamatöölised. Soome riik on selle leppe ka ratifitseerinud. Rahvusvaheline transporditööliste ametiühingute liit ITF on mitmeid kordi tungivalt nõudnud et laofirmad ja sadamad järgiksid ILO leppeid.

Sadamate tööandjate esindajate sõnul on nad idee vastu kõrgete lisakulude ja turvalisusnõuete pärast. Nende väitel ei ole soome laadijaid selleks tööks välja koolitatud. AKT on aga täiesti vastupidisel seisukohal ja kinnitab et praktiliselt igas soome sadamas töötavad laadijad on saanud ettevalmistuse teha kinnitustöid efektiivselt ja ohutusnõuetele vastavalt. Samuti ei ole kõnealune töö nii keeruline ja kallis et sadamatöölised selle eest suuri rahasid saaksid.

Sadamate tööandjate liidu arvates oli esmaspäevane meeleavaldus ebaseaduslik streik ja nad kavatsevad minna AKT-ga töövaidluskomisjoni.

Käesolev artikkel on koostatud AKT koduleheküljel ja „Helsingin Sanomates“ avaldatud info põhjal

Raul Siniallik




Комментариев нет:

Отправить комментарий